Wanneer spreek je van overspel?

Overspel komt veel voor, iedereen kent wel iemand die ooit vreemd is gegaan of is zelf wel eens bedrogen (of is zelf vreemdgegaan). Onderzoek naar overspel is lastig, omdat we uit moeten gaan van wat mensen zelf vertellen. Het lijkt zo te zijn dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen, maar dat kan natuurlijk ook komen door wat je verstaat onder vreemdgaan. De regels over wat wel en niet geaccepteerd wordt bepaal je vaak samen met je geliefde.

Uit onderzoek blijkt dat vreemdgaan bijna altijd schadelijk is voor een relatie. Veel stellen gaan uit elkaar, veel stellen ervaren een gespannen sfeer en degene die bedrogen is heeft vaak problemen met het zelfvertrouwen.

Er zijn veel redenen om vreemd te gaan, soms is het een gemis in de huidige relatie, soms is het de spanning of is het juist een vlucht. Meestal is verliefdheid de voornaamste reden.

Onderzoek naar overspel:

Heeft u bijvoorbeeld argwaan gekregen door bepaalde gedragingen van uw partner? Onderzoek naar overspel is een emotionele stap maar soms ook nodig om een bevestiging te krijgen. De meeste mensen kunnen pas, nadat een onderzoek heeft plaatsgevonden en dit bevestigd of ontkracht is, weer verder met hun leven.

Hoe eventueel overspel herkennen?

Het herkennen van overspel door uw partner is niet altijd even makkelijk, maar er zijn wel veel signalen die mogelijk wijzen op het overspel. De signalen die uw partner afgeeft hoeven geen signalen te zijn dat uw partner ook daadwerkelijk vreemdgaat, maar het is misschien wel verstandig dit zelf te onderzoeken of een erkend particulier onderzoeksbureau, zoals Private Eye Investigation, in te schakelen.

Een aantal signalen:

  • Het telefoongedrag wordt anders, hij/zij bewaakt de telefoon als een havik;
  • Hij/zij wordt plotseling ijdel; draagt hij/zij nieuwe kleren, of komt hij/zij thuis met een nieuw “hip” montuur voor zijn/haar bril, en dit gebeurt allemaal achter elkaar?
  • Hij/zij gaat ineens later naar bed; wat er in zo’n geval gebeurt is dat hij/zij voor het slapengaan even een momentje voor zichzelf wilt. Het liefst met die ander, waar hij/zij een affaire mee heeft.
  • Hij/zij loopt ineens met een stapel briefjes op zak. Of doet geldopnames en vertelt jou niet waarvoor die zijn. Als je ernaar vraagt geeft hij/zij je een halfslap antwoord.
  • Hij/zij controleert waar jij zult zijn voordat hij/zij uitgaat, door dit na te vragen of je agenda te checken.

Kosten overspel onderzoek:

We kunnen door middel van een intakegesprek een offerte voor u opstellen. Wij werken bij overspel onderzoeken per dagdeel en bekijken per dag samen met u op welke manier overspel onderzoek gewenst is. Op deze manier houdt u steeds controle over de kosten en inzet van het overspel onderzoek.

Bent u op zoek naar een doortastend en objectief particulier onderzoeksbureau? Neem dan contact met ons op via info@private-eye.nl of bel ons op 06-42022471.