In deze zaak was de opdrachtgever uit Nieuw-Zeeland opzoek naar een persoon die hoogstwaarschijnlijk in Nederland verbleef. De familie van de vermiste persoon had al geruime tijd geen contact meer met de persoon en dus was het onduidelijk waar de persoon verbleef.

De opdrachtgever stond in de startblokken om een internationaal opsporingsverzoek in te dienen bij Interpol:

Interpol Criminal Police Organization bevordert internationale samenwerking bij het voorkomen, opsporen en bestrijden van criminaliteit. De Nieuw-Zeelandse politie ondersteunt Interpol in zaken van onder andere:

  • internationale vermiste personen
  • uitlevering
  • aanvragen voor wederzijdse bijstand
  • kinderontvoering over internationale grenzen
  • strafrechtelijk onderzoek en dergelijke.

Aangezien een verzoek indienen bij Interpol behoorlijk wat voeten in de aarde heeft is er voor gekozen om een privédetective in Nederland erbij te betrekken. Via een oud-medewerker van de Security Service in Londen kwam de opdrachtgever met ons in contact.

Nadat wij van de opdrachtgever alle cruciale gegevens hadden ontvangen zijn wij het onderzoek gestart. De verkregen informatie is geanalyseerd en via bepaalde systemen is verdere informatie verkregen waarna een observatie is uitgezet. Zo kwamen we uiteindelijk bij een adres uit waar de vermiste persoon vermoedelijk zou wonen. In deze fase van het onderzoek is gekozen voor open communicatie. Door kenbaar te maken wie je bent en met welk doel je de persoon wil spreken is medewerking eerder gegarandeerd. Zo ook in deze zaak. De persoon is in contact gebracht met de opdrachtgever waarna voor ons de zaak is afgesloten.

In dit geval was de vermiste persoon gelukkig voor de familieleden nog in leven. Dit is niet in alle gevallen vanzelfsprekend.

Wij zijn doortastend in ons onderzoek en deinzen niet terug na tegenslagen. Wij zijn volhardend en zullen ons maximaal inzetten om ons doel te bereiken. Door ons netwerk hebben wij mogelijkheden om dergelijke onderzoeken te verrichten.

Zijn er bij u dierbaren vermist en krijgt u geen hulp meer om verder onderzoek uit te voeren, dan staan wij u graag bij. Wij analyseren dossiers, bekijken of alle vragen zijn beantwoord en voeren een reconstructie uit om na te gaan welke gangen de vermiste persoon als laatst heeft afgelegd.

Voor vragen, hulp of advies kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0642022471 of via info@private-eye.nl